Wednesday, July 4, 2012

Saya Mahu Tiket Nuffnang Blogopolis 2012 dari Eyriqazz.com

Assalamualaikum dan Hi!!!




Maap maap. Terletak tanda seru pulak ye. Patut greet orang sopan sopan macam selalu tu. Kunun boleh cover diri jadi gadis melayu terakhir lettew...kihkih


Well, korang kena paham. Aku super duper excited bila tengok Abang Eyriqazz nak bagi tiket free pergi Nuffnang Blogopolis 2012 weyhh...weyhhh....betul la. Apesal korang relaks je ni. Aku tak tipu lah. Kalau tak percaya boleh tengok dekat sini. *gosok-gosok mata banyak kali sebab tak percaya


Wahh...rezeki dong..rezeki... Nak rezeki itu jadi milik aku? Senang je. Incik Abang Eyriqazz boleh tanda kertas jawapan saya kat bawah ni pesal pe abang boleh beramal dengan memberi tiket itu buat saya...kihkih


1. Saya tahu saya boleh beli sendiri kalau saya rasa event ini penting tapi kan Abang nak bagi free kan kan kan? Apa kata bagi kat saya? Boleh kan kan kan? *senyum macam kera sumbang


2. I'm not a new member of blogger cuma sejak dua tiga empat menjak ni baru  merangkak nak aktif berblog. So masih ada banyak benda yang kurang tahu dan kurang paham. Oleh itu, kalau Abang bagi saya tiket tu, saya terus dengan super automatiknya akan jadikan Abang sifu saya. Suka tak? Suka tak? saya tau Abang suka kan kan kan? Malu-malu pulak... *kenyit-kenyit mata


3. Saya tak rasa saya ini boleh jadi pilihan Abang pun nak menang tiket tu dan saya percaya ada ramai lagi yang layak. Ini jujur dari hati saya lah nak luahkan. Tapi kalau Abang rasa tetiba terbuka hati nurani nak pilih saya, jangan pula ayat saya kat atas ini membuatkan Abang beralih arah tau. Terus lupakan apa yang saya dah cakap awal-awal tu dan berikan tiket itu dekat saya dengan kondifen confident tau. hahaha


4. Ala...kalau nak bagi tuu..bagi jela kat saya. Buat penat Abang je kan nak kena pilih orang. Sesusah je kan kan kan. Meh saya kasi tolong bagi senang. *buat muka seposen dan terus ambik tiket tanpa rasa bersalah


5. Okey..okey..fine! Saya tau sebab saya kat atas tu semua tak kukuh kan. Saya ada 1 lagi sebab yang Abang kena pertimbangkan dan perlu beri tiket tu kat saya. Nak tahu? hihi... Abang Eyriqazz, nama penuh saya JazzEYQA. Pasan tak? Pasan tak? Ala...tak kan tak pasan. Nama kita ni ada persamaan. Oleh demikan bak kata Mak Jemah kelmarin, kita confirm ada suratan dan bukan kebetulan. Percayalahhh..... Saya nak tiket...kihkihkih *muka macam ahli sihir memuja


Jeng jeng jeng.. penat den pikiaq sebab tu semua. Korang yang baca jangan cilok idea gua. Kang Abang Eyriqazz curangs pulak dan pilih korang. Nahas korang aku baling dengan rumput layu Mak Jemah kat blog korang. kihkihkih


Anyway, tak kisahlah dapat ke tak. Berusaha sudah. So kita tawakal sahaja. Andai kata jodoh aku dengan Abang Eyriqazz panjang, dapatlah aku tiket tu. Kalau tak.... tak pe..tak pe..aku paham. *berlalu dengan linangan air mata


Ok, papai!







nota kaki: berdoa bebanyak...hehe

18 comments:

Kesuma Angsana said...

wish you gd luck dik

Cik Jajika said...

hehee.. thanks kak... =)

Cik Amal said...

wahh!!
good luckk ok

Cik Jajika said...

thanks cik amal...hehe

Fazrol said...

Good luck...

Muhamad anuar Marsib said...

Tahniah.. Kerana Berjaya menjadi salah seorang Finalist Tiket Nuffnang Blogpolist 2012.. anjuran blog Eyriqazz..

Muhamad anuar Marsib said...

Tahniah.. Kerana Berjaya menjadi salah seorang Finalist Tiket Nuffnang Blogpolist 2012.. anjuran blog Eyriqazz.. ;)

Cik Jajika said...

Thanks korang... hehe... =)

Afasz said...

tahniah awk dah jd finalis !!!!! hebat la...

Cik Jajika said...

hebat ker? tak adalah...malu la kalau macam ni..hehe

permata biru said...

gd luck..follower bru di sini..

Cik Jajika said...

Thanks Permata Biru... =))

Nurul Akmal said...

Good luck.. ;)

Cik Jajika said...

Oh..trimas ye... =)

Myvitrd said...

good luck semoga menjadi pilihan dihati mat tiger

Cik Jajika said...

Thanks... =)

onlajer said...

Assalamualaikum
Taniah kerna menjadi salah sorang finalist, err aku sokong orang batu pahat hehe

Cik Jajika said...

Salam onlajer. Thanks ye.. kenapa dengan orang Batu Pahat ye? ada pape ker? hehe