Wednesday, August 1, 2012

Bazaar Ramadhan Wangsa Maju

Assalamualaikum dan Hi,


Memang entri back to back dan rasanya lepas ni mesti kering idea nak hapdate apa pulak. Well, untuk pengetahuan korang sepanjang Ramadhan ini kebanyakannya memang aku beli makanan kat luar jela. Biasalah. Orang bujang katakan.. 


Disebabkan keghairahan mencari makanan atau mengusha makanan sumpah aku memang lupa dan tak hengat langsung nak amik gambar makanan malah gambar bazaar pun. -_-"


So, aku telah mencilok rupa Bazaar Ramadhan Wangsa Maju...hehe




Last weekend pergi shopping baju raya dan macam-macam with my housemate. Seyes penat walaupun sedang 'bercuti' waktu itu tapi dah kalau time puasa mana boleh sesuka hati minum air kat tempat awam kan. So, kira macam puasa jugak lah.


Then pi Bazaar Ramadhan lepas tak larat nak beli barang lagi. Lagipun barang yang penting sudah berjaya menjadi hak milik..kekeke...


Terus serang kedai jual air. Hasil tangkapan hari itu berupa air sebanyak 3 jenis untuk 2 orang. Hahaha.. Sumpah time beli ni ikut nafsu.


Sirap bandung cincau. RM2


Jus tembikai *pure RM3


 
 Air blackcurrent *anggur je sebenarnya RM1


Tadaaaa.....

Murtabak daging from Bazaar Taman Melawati. RM2.50


Nasi Tomato dari Bazaar Wangsa Maju. RM4


Jangan pelik pula tetiba ada murtabak dari bazaar lain. Sebabnya incik abang tetiba ajak pi sana. Tu yang tangkap murtabak 1..hehe.. omnomnom *mengunyah








nota kaki: nantikan next entri....menu berbuka...omnomnom

6 comments:

jal said...

tengok gambar air tu waktu cenggini memang memang mencabar nafsu, hhahah sabar2

Alhamdulillah hanya satu perkataan

Cik Jajika said...

Hehe....sabar-sabar... =)

Hidayah Bach said...

wwooo...pukul tiga setengah tengok gambar air..?

waahhhh..nak nagis sambil hentak kaki..!

;)

Cik Jajika said...

hahahaha...sabar kak...sabar... =))

Kesuma Angsana said...

amboi meriah sungguh menu!

Cik Jajika said...

kekkee...biasalah orang bujang...dari masak baik beli je..lagi murah... =))