Friday, December 16, 2011

Happy Birthday Faridah Hanim Mohd Khalim!

Assalamualaikum,


*entry ni agak panjang ye..harap maklum..hahaha


Pertama sekali, aku nak wish selamat menyambut ulang tahun kelahiran ke-21. Well, sebagai adik sepatutnya kau perlu lebih hormat dan selalu contact aku..ye dakk? Hahhaa.. Gurau je.


Agak lama kita tak berjumpa kan? Aku rasa lebih kurang 4 tahun kan? Kalau aku tak salah la. Since lepas SPM memang aku tak jumpa. Yela, budak pandai memang belajar jauh-jauh kan? Hehe..


Disebabkan jarang berjumpa, serius aku tak ingat kalau kita pernah berjumpa or terserempak sepanjang waktu 4 tahun tu. Dan paling penting tak sabar nak reunion dengan kawan-kawan yang lain. Rindu sangat-sangat.


Hari tu kau dah post 1 entry khas untuk aku sempena ulang tahun aku so sekarang aku nak buat 1 post istimewa buat rakan karibku sejak tadika kemas lagi. hehe


Ye, memang kita berkenalan sejak di tadika tapi aku memang hanya rapat dengan sepupu aku je. Yela, aku kan pemalu dan sememangnya bukan seorang yang ringan mulut macam SEKARANG. Oh, dunia sudah berubah. ehhe.. Balik tadika aku akan lepak dekat rumah sepupu aku yang berada di hadapan rumah aku je sebab mak dan ayah aku tak balik dari sekolah lagi (kerja sebagai cikgu..biasalah..).


Kadang-kadang kalau petang-petang aku akan main sorang-sorang belakang kedai ayam ayah aku tuu. Main masak-masak, main tangkap kumbang, main petik bunga, berangan sorang-sorang dan lain-lain. Kira aku sangat active dengan aktiviti aku sebagai individu kesunyian. Hahha


Aku akui rakan-rakan di sekolah sekadar di sekolah. Aku segan dan malu kalau jumpa dieorang kat luar sekolah. Aku pun tak tahu kenapa aku jadi pemalu gila. Rasa kelakar. Haha.. Fida, kau ingat lagi tak bila cikgu bi kita (aku tak ingat nama... Madam Tan ker? tahla..) ajar Left dan Right. Kalau salah angkat tangan kena rotan? Haha...Aku pun kenalah kadang-kadang kan. Nak buat macam mana..blurr la time tuu.. Kau kena takk? Kau kan pelajar pintar, mesti tak kan? ehhe..


Kau ingat tak masuk darjah 1, aku tak pakai baju kurung biasa? Aku pakai gaun yang selalunya student Cina pakai tuu. Serius seminggu tu aku malu sebab aku sorang je student 'HOT' pakai ala-ala chinese. Hahaha.. Pasan gila kan? Then minggu tuu aku terus suruh mak aku beli baju kurung and tudung sekali tau. Malu punya pasal. hehe


Banyak memori kita berdua juga sebab yang lain-lain kita rapat bila kita masuk form 1 kan? Yang paling aku ingat cikgu matematik aka cikgu lukisan kita masa sekolah rendah. Aku tak ingat nama beliau. Cikgu lelaki. Dari awal tahun hingga akhir tahun asyik melukis gambar ikan je (tengok gambar kat bawah)..ahhahaa... Masalahnya sama je lak tuu bentuk ikan tuu lepas tuu beliau pun tidur sambil tunggu semua siap. Lukisan tuu pula jarang dipungut pun. Sekadar untuk simpanan sendiri..hahaa. Rindu cikgu tuu. Dah meninggal ker beliau? Aku pun tak pasti.


Kalau time subjek matematik pula, aku memang nak minta maaf kat kau sebab aku banyak susahkan kau dulu. Cewahh.. Yela, sebab aku tak hafal sifir kau pun kena. Ingat lagi tak apa yang beliau buat? Kita kena baca sifir berapa ya masa tuu? Mungkin antara sifir 4/6/7/8.. sebab sifir-sifir ni memang aku lemah. Setiap pelajar kena baca secara bergandingan(duo). So bila aku salah, beliau hentak kepala kita berdua. Pening woo.. Rasa ting tong la jugak. ahhahahaa


Kau ingat tak time kita main party-party.. eh, kau ada tak time ni? Tidak aku ingat. hahaha.. Kita masa tuu darjah 3 rasanya. Semua mesti beli something untuk dimakan beramai-ramai. Ada kacang kuning, kacang hijau, jajan..semua adalah.. So kita buat mangkuk kecik pakai paper dan tuangkan kedalam mangkuk buatan tuu. Best woo.. Kira buat jamuan untuk group kita jela. *tolong remind aku kau ada tak time ni? ahaha


Actually aku nak bagitahu, aku masuk darjah 4 hanya dilantik sebagai pengawas pusat sumber je. Masuk darjah 6 baru aku jadi pengawas. Benci aku dengan ketua pengawas aka skandal kau tuu. ahha.. Si Fuad Khalis... Nak ngelat sikit pun tak boleh. Sampai Library dia cari. Hhahaa


Bila masuk sekolah menengah, baru kita jadi rapat 4 sekawan. Kau, Yan, Tika dan aku. berempat bersama-sama. Cuma aku agak sedih bila masuk form 4 kita terpaksa berpisah. Yela, aku sedar aku tak pandai. Aku ni bukan apa kan. Banyak yang aku pendam dan aku tak bagitahu korang.


Korang tahu tak apa aku rasa bila aku pindah kelas bawah (even kelas no 2 je kan)? Serius aku malu, sedih dan tak tahu nak kawan dengan sapa. Since awal-awal aku dah mention yang aku ni kan pemalu orangnya. Aku sangat-sangat depressed tau. Sebab tuu aku beria-ia nak pindah Teknik walaupun mak aku tak kasi. Last-last aku tak pindah sebab masa tuu kewangan mak aku ada masalah. Reason ni memang aku tak bagitahu sesiapa. Kali ni aku tulis sebab bagi aku, norma kehidupan setiap orang ada masalah. It's okay jika kadang kala kita nak meluahkan sesuatu.


Nak tahu apa paling mengecewakan aku? Aku sebenarnya amat mencemburui Ana. Bila aku turun kelas korang ada ahli baru. Korang buat aku rasa sedih sebab korang macam dah jumpa pengganti tempat aku. Aku terasa sangat. Sebab tuu kadang-kadang aku malas nak pergi kelas A. Yela, korang kan pandai. Aku ni cuma girls next door je. Tempat aku pun dah bertuan baru kan? Tapi itu dulu la..sekarang aku dah okay dah..jangan risau..hahaha


Yang paling penting kau tahu tak apa yang menyebabkan result aku teruk? Sebab aku malas belajar. Aku ambil semua sambil lewa. Matematik aku lagi la..harammm nak belajar sejak aku dapat tahu beliau bersikap perkauman sedikit. Kadang-kadang je beliau okay. So aku memberontak. Memang cara aku macam ni kot. Aku memberontak melalui sesuatu yang akan menjatuhkan diri aku. Yela, budak-budak. So, aku memang menyesal.


Same goes with SPM. Aku ambil semuanya sambil lewa. Aku bukan seorang student bermasalah pun. Cuma aku memang MALAS. Last minute baru aku nak tersedar. So aku just speed untuk matematik saja. Yela, matematik yang senang pun aku tak lulus. Macam mana? Nak speed untuk Kimia dan Fizik memang haramm lah kan.. Aku cuba dengan tahap 60% sahaja. Ye...memang salah aku kan. Aku tahu..hehe


Aku nak ucap terima kasih sebab time SPM kau study sama-sama dengan aku. Paling tak boleh blah aku punya agama tuu. Aku kan slow bab-bab agama. Dari antara bottom 3 dalam kelas A & B, aku boleh dapat A2 tuu. Aku macam tercenganglah juga. Orang lain yang lagi teror dari aku pun dapat B je.. Hahaha.. rasa kagum dan terima kasih kat kau..=)


Anyway..memang panjang entry ni. Khas untuk rakanku bernama FARIDAH HANIM BT MOHD KHALIM. Kalau diberi peluang, lagi panjang aku nak tulis untuk kau. Aku sayang kawan-kawan aku. Sepanjang hidup aku, aku dah jumpa macam-macam jenis kawan. Tapi tak jumpa lagi seorang sahabat seperti kau. Rindu kau dan tak sabar menunggu our upcoming journey..



nota kaki : Kaulah orang / rakan pertama yang datang beraya rumah aku. Sayang kau..=) *walaupun kau kutuk tulisan aku buruk (walaupun memang hakikatnya..hahaha) tapi aku taip kat sini dapat la cover kan?hahaa

4 comments:

fhmk-- said...

Hahahaha terharunya aku xD Wah byk aku nak komen ni hehehe. Madam Tan aku igt tp aku xigat dia penah pukul kita pasal left right tu, cikgu samad and his math and ps mmg xboleh lupe, dia garang gile kot, mmg tingtong la otak dia hentak kita, dah la dok meja depan kan? XD eh jazz suka hati je, fuad tu kan rohana punye scandal hahahar aku ni org yg dianiyai je ekekek! oh pasal rohana joined the club tu, xyah la ko jeles. aku lgi jeles tengok ko dgn suri, pika yassin, baik2 dulu hahaha.

Terima kasihlah kasi entri panjang gile ni, eh betul ke aku kwan pertama dtg umah ko? Hehehe, xingat dah :)

Princess^of^Hemp said...

Yela, kau tak ingat myb sebab kau tak kena kot.. aku memang kena punya..hahaha...

Ala, time tuu kan sebab kau kan penolong die..so kiteorg tgk mcm kau ni die punya skandal la..hahaa

Yes..cikgu samad...lupa lak nama beliau..hahaa...cikgu paling garang..takoot...hahaha

Jeles jugak ker aku dapat kawan baru? Hahah...semua aku kawan..tak ada pilih kasih..=)

Yela, kau tak ingat kau datang raya umah aku pakai baju skolah? Time tuu aku heret kau bawak balik umah lepas waktu skolah..hehehe

cik orange jingga said...

ehem...ehem kak berdua mana cik OJ nyer special entry???

cik orange jingga said...

ehem..ehem...mana cik OJ nyer special entry???