Sunday, November 28, 2010

Nasi Lemak + Sambal Tempoyak

Hah, ini die sambal tempoyak yang buat kali pertamanya aku makan seumur hidup aku. Hehe.. Agak ragu2 pada mulanya tapi bila makan memang sedap k. Mengiurkan. Makan dengan telur goreng and kicap cecah sambal tempoyak. Fuhh...Mengiur beb...Tak boleh blah rasanya. Mak dan adik Aiman dua2 gila tempoyak. So aku ada team la nanti. Cuma sekarang aku tak boleh makan tempoyak pure 2 je. Tak pe2..aku akan belajar. Sekarang aku kena mahirkan masakan yang guna tempoyak ni semua dulu demi masa depan. Lagipun memang aku suka makan pun makanan ni so rasanya tak ada masalah untuk aku belajar masakan ni semua. Huhu...Delicious!!

Ini die menu makan malam kami. Nasi Lemak yang first time try. Tak pernah masak pun. Semua nervous dan berharap smua akan men jadi. Hehe. Alhamdulillah semua okay dan sangat memberangsangkan. Lepas ni bolehla aku masak kat umah nanti. Boleh ajar mama...Hahahhaa

Nasi Lemak yang agak kekurangan tapi still sedap okay. Dari rice cooker ke periuk nasi biasa akibat kekurangan santan. Hehee...

Ini sebagai makanan sampingan. Huhuhu


Hah, ini die kacang yang lagi lah serba kekurangan. Sampai kiteorang tak makan langsung sebab tak sedap..Nasib baik aku memang tak makan kacang. So aku tak de lah rasa kacang 2... Hahahhaa.... Lepas 2, terus buang je kacang 2...Kecian kacang 2..hehehe

Ini die penyelamat menu ini. Sambal ikan bilis ini memang sedap. Faten yang masak ia. Sangat2 sedap beb!!!Hahaha.. Semoga Meon gembira dengan hasil yang Faten perolehi ini. Hehe... Aku akan try buat jugak 1 hari nanti..hehehe

No comments: