Friday, August 12, 2011

Review Heartstrings Korean Drama

Assalamualaikum,


Okey, firstly saya memang nak buat statement yang saya memang suka cerita, lagu or pape yang bersangkutan dengan korea <<---ayat skema ni..haha.


Well, nak buat macam mana kan dah minat. Kita tak boleh menidakkan kebenarannya..ye dak..


Sekarang aku nak buat review cerita drama korea yang sedang melanda kehidupan aku sejak dua menjak nie. Memang giler bila tengok sebab jalan cerita dan pelakon-pelakon dia yang best and paling penting ensem and cute!!! Hahaha <<---nampak tak sebab utama tuu..


Well, cerita ni dibarisi(cewahhh) oleh beberapa pelakon dari drama You're Beautiful iaitu actress utamanya, Park Shin-Hye and pelakon pembantu or vocalis utama CN Blue, Jung Yong Hwa. Part pelakon utama nie memang aku dah suka kan. Nak buat macam mana, giler la time tengok cerita ni. Act, Jung Yong Hwa nie memang aku dah minat dulu bukan sebab dia berlakon tapi sebab dia penyanyi. Aku suka sore dia. Serius buat aku tak senang duduk. Untungkan sape dapat jadi GF die. Hahaha..Over pulak..


Mari tengok sinopsis and beberapa pic yang aku cilok dari atok Google and beberapa web lain. Maap ler sinopsis dia dalam bahasa english. Malas nak translate.


Lee Shin (Jung Yong Hwa) is a university student majoring in modern music. He is also the vocalist and guitarist of the band , The Stupid.? Shin is known for his good looks and strong passion for music, but in reality he is cold, lacks interest in anything unrelated to music and has neither dreams nor plans for the future. He initially likes Jung Yoon Soo, a dance professor at university, but this all changes when he meets Lee Kyu Won (Park Shin-Hye). Lee Kyu Won is a bright and outgoing student who was born into a prestigious family and is majoring in traditional Korean instruments, especially the gayageum. Kyu Won's grandfather, Lee Dong Gun, is one of the top 3 traditional musicians of his age and his biggest wish is to see his granddaughter become a traditional music prodigy. Trying to live up to her grandfather?s expectations, Kyu Won immerses herself in training and becomes a university student who knows nothing outside of her studies. As her friends are fans of ?The Stupid?, she was forced to go to the band?s concert with them. There she saw Lee Shin performing live, and is immediately captivated by him.




Chumill kan? Aku nak mintak Aiman amik pic macam ni boleh???hahaha



Cerita favorite aku nie tengah bersiaran di Korea and belum lagi keluar kan Malaysia (KBS Channel) which aku dapat assume tahun depan cerita ni mesti tayang gak kat sini. Hehe.


Lagu tema cerita nie totally semua best giler. Ada yang enjoy, sedih and romatic tauu.. Antara OST yang best; You've fallen for me/ See my eyes, I'll forget, Because I miss you/ Because I'm missing you (lagu yang lebih kurang tapi lirik dia berlainan sket) and I don't know. Semua lagu yang aku tulis nie aku dah download pun. Park Shin-Hye and Jung Yong Hwa ada nyanyi lagu-lagu ni dalam cerita ni which memang aku suka part nyanyi-nyanyi ni kan. Hahaha..Layann tauu...=)


So lebih baik aku cepat-cepat download and tengok cerita ni dulu. Ada gak orang tanya aku kenapa aku minat pape yang berkaitan dengan korea nie. Act, susah aku nak jawab benda yang aku rasa too general and subjective. Sama macam kenapa korang suka tido, makan or pape yang berkaitan dengan fav korang. So, minat setiap orang berlainan dan aku sendiri tak penah paksa korang layan apa yang aku suka sebab aku sendiri rasa benda ni hak individu. Okay? Hehe



Time tulis entry nie pun aku dah rasa excited semacam je. Aku rasa before raya cerita ni dah nak abis pun sebab minggu nie pun dah sampai episod 13. Cerita korea selalunya ada 16 episod je which aku rasa okey la dari cerita Indon nak kena buat sampai beratusssss episod kott. Penat nak tengok drama yang macam tuu.




Cita-cita aku banyak giler kott bila berkaitan dengan Korea nie. Dalam cerita nie pun Jung Yong Hwa naik fixie. Best and sweet gituu.. I loike...Hehhe...Nak pergi korea and culik dialah... Daaaa!!

5 comments:

fhmk-- said...

xmalu nak naik fixie gaaaaak hahahaahaha! cjung yonghwa cumel kan XDDDD meh buat petition suruh cnblue dtg malaysia aku pon nak jumpe die gak wahwah hahaha

Princess^of^Hemp said...

hahaha.... ari tuu kte xminat die..ni pe kess tbe2 minat nie? hahaa.. jom2..aku pun nak dgr die nyanyi live..msti best!!hahhahaa

fhmk-- said...

hahahhaha aku tibe2 minat die balik tpi jonghyun tu pun hensem jugak

Princess^of^Hemp said...

hahaha..abs la..kau sudeh terkena nie...tp comel la die...suke!!!

Princess^of^Hemp said...

hahaha..abs la..kau sudeh terkena nie...tp comel la die...suke!!!