Saturday, December 15, 2012

Pre-Order Naturator


Assalamualaikum dan  Hi...


*Sticky post*

Pernah dengar tak produk Naturator ni? Well, bagi yang pernah dengar  tapi tak pernah cuba atau yang baru nak dengar, boleh try produk ni. Ini merupakan priduk fave aku dan rasanya sangat best. Kalau yang memang pengguna dan nak beli buat stok pun boleh. No probs ye. 


Dah hampir setahun aku pakai Naturator ni. Alhamdulillah, muka jadi flawless kalau guna. Tapi cara perlu betul lah ye. Kalau pakai main cincai memang muka pun cincai lah gamaknya. 


Naturactor meiko ini dari Jepun. tapi the one yang sy jual, kilang nya di China dan ianya original. Hati2 bila nak beli naturactor ye kawan2 sebab banyak yang tiruan. kalau yang tiruan, texture nya lembik bila kene panas dan baunya sedikit wangi. Kalau original, texture nya takkan lembik even kat tgh panas dan tiada bau dan kalau tak original, dalam 2-3 minggu pakai, kulit akan start naik jerawat and other skin problems. If original.. kulit makin cantik sebab tu la sy tak pernah tukar. Dah puas hati sangat. Satu naturactor tu boleh tahan setahun atau lebih bergantung pada jumlah yang disapu dimuka (dengan penggunaan hampir setiap hari). Dengan harga yang berpatutan.. memang berbaloi untuk pakai naturactor ni.


Kelebihan naturactor :
-anti kilauan/ tidak berminyak
-menutupi pigmentasi, parut, cela, jerawat dan noda hitam
-ringan dan lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai foundation
-melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
-senang digunakan, cepat dan yang penting tak melekit
-long lasting dan tahan sehingga 12 jam!
-tidak menutup pori2
-sering digunakan oleh make up artis




Naturactor ni boleh saja pakai untuk everyday use. cuma kurangkan kuantiti nye la. agak2 dah tak nampak black head tu, cukup la. tak perlu pakai banyak2 :)


My tips untuk pakai naturactor agar kelihatan natural dan tidak bertompok:

Kulit muka normal/berminyak : sebelum pakai naturactor tu pakai dulu any moisturizer/cream yang korang biasa pakai. sy pakai vitamin E oil. gunakan foundation brush/sponge untuk oleskan naturactor ke muka. Kalau tak pakai brush/sponge, letakkan sedikit naturactor di dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan dagu. kemudian urut muka dan balance kan foundation tadi.

Kulit muka kering : selepas pakai moisturizer/cream yang biasa korang pakai, campurkan naturactor dengan any liquid foundation. kiranya, oleskan naturactor dan liquid foundation ke dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan dagu. urut muka dan balance kan combination foundation tadi.


hasilnya, kulit muka nampak licin berseri uolls! :')


ini adalah kod2 nya, untuk panduan anda :






130 : for very fair skin -pinky tone
140 : for chinese skin - pink undertone
141 : for chinese & fair malay skin - yellow undertone
150 : for dark malay & indian
151 : for medium skin - yellow undertone, easy to match with chinese & malay skin
152 : for malay skin - yellow undertone
153 [dark brown] : for shading
161 [yellow] : corrector for reddish skin
171 [green] : corrector for reddish skin
181 [white] : highlight


p/s - i'm using 151 :)


Price 
naturactor : RM44

(harga tidak termasuk poslaju RM6 semenanjung, RM9 sabah dan sarawak)

jika berminat bolehlah emailkan nama penuh, alamat, no telefon dan kod ke : jaz_firstlove@yahoo.com.my 

order akan dibuka sehingga  15 Disember 2012. Mari cuba naturactor masa konvo/ tunang/ kawin ni nanti. hihi! @_@

take care people :)